24H Series Spa H6: Herberth Motorsport vooraan, RedAnt tweede en derde in 992

Na een uur racen op zondag, toen de 12 Uur van Spa-Francorchamps halfweg was, reed de Porsche van Herberth Motorsport nog steeds aan de leiding met enkele seconden voorsprong op de CP Motorsport Mercedes. Haas RT was negende algemeen. Door het spel van de pitstops tijdens enkele vroege code 60-neutralisaties kwam de Hans Weijs Motorsport Porsche aan kop van 992 voor beide RedAnt Racing wagens.

Op zondag ging het tweede deel van de 12 Uur van Spa-Francorchamps, goed voor de resterende zeven uur, opnieuw op een nat circuit van start. Het regende slechts licht maar door de lage temperatuur droogde de piste maar traag op.

Tijdens de eerste tweede code 60-neutralisaties, vroeg na de herneming, maakten de meeste wagens een pitstop. De #904 van RedAnt deed dit niet, waardoor Michiel Haverans aan de leiding kwam in de 992-klasse. Haverans zette in deze delicate omstandigheden constant de snelste rondetijden op de tabellen van zijn categorie en reed vijftig minuten na de herstart de pitlane binnen voor zijn eerste stop. Zo kwam de Hans Weijs Motorsport Porsche van de Nederlanders van Eldik-Meijer-Schilt-Poppelaars aan kop voor de #903 van Redant-Redant-Adomavičius en de #904 van Haverans-Verheyen-Guelinckx.

In dit eerste uur viel de #84 Earl Bamber Motorsport Porsche van Adrian D’Silva, Shae Davies en Martin Rump uit door een ongeval op de Raidillon en hadden de Litouwse #69 Lamborghini en de #12 Car Collection Porsche te kampen met technische problemen. De Haas RT Audi maakte al twee pitstops en nam na 60 minuten de negende plaats algemeen en de vijfde in GT3 Am in.

Bij het schrijven van de tussenstand begon het opnieuw te regenen, zelfs met hier en daar een sneeuwvlokje.

Livetiming

Livestream