24H Series Spa: CP Racing wint zesde editie 12 Uur van Spa-Francorchamps, RedAnt heerst in 992-klasse

Charles Putman had aangekondigd dat de 12 Uur van Spa-Francorchamps zijn laatste wedstrijd zou worden en hij sloot dit hoofdstuk op de meest memorabele manier af. Putman won in het gezelschap van zijn trouwe teamgenoten Charles Espenlaub, Shane Lewis en Joe Foster met hun gekende CP Racing Mercedes-AMG GT3 Evo. Het kwartet telde een ronde voorsprong op de Haas RT Audi van Grégory Servais, Xavier Knauf en Tim Müller. RedAnt Racing scoorde een dubbel in de 992-klasse met winst voor de #903 van Ayrton Redant, Yannick Redant en Julius Adomavičius.

Ook de wisselvallige weersomstandigheden, zowel op zaterdag als zondag, maakten er een gedenkwaardige editie van. Regen, zon, sneeuw, hagel en koude waren de ingrediënten die er een heel uitdagende wedstrijd voor rijders en teams van maakten.

Na het terugvallen van Herberth Motorsport nam CP Racing het commando in handen. De wit-blauw-rode Mercedes voerde op zondag voor maar liefst 90 ronden het veld aan en won zo oververdiend. Haas RT zette de CP Mercedes een tijd onder druk en finishte als tweede. Het team van Sandrine Haas en Kris Dedoncker had zich op zondag terug in de strijd om de overwinning geknokt nadat ze op zaterdag een ronde verloren door een probleem bij het tanken aan de gemeenschappelijke tankinstallatie. De derde plaats ging naar de Car Collection Motorsport Porsche van Antares Au, Jonathan Hui en Kevin Tse die zaterdag van pole vertrok.

RedAnt Racing domineert 992-klasse met een dubbel als eindresultaat

RedAnt Racing drukte zijn stempel op de 992-klasse, voorbehouden voor de Porsche 911 GT3 Cup (type 992). Het was de categorie die met achttien wagens de meeste deelnemers telde. Ayrton Redant en Yannick Redant wonnen na Mugello nu ook de tweede wedstrijd van de 24H Series op Europese bodem dit jaar. In Italië deden ze dit met Kobe de Breucker, maar Kobe was verhinderd voor de 12 Uur van Spa waardoor de Litouwer Julius Adomavičius zijn plaats overnam en dit met verve deed. De #903 reed het grootste deel van de wedstrijd aan kop in zijn klasse en won met een ronde voorsprong op de #904 van Michiel Haverans, Brent Verheyen en Peter Guelinckx die elk ook een schitterende race afwerkten. De 911 van Porsche Baltic in handen van Kupcikas-Raudonis-Dudokas finishte derde in 992 op drie ronden van de #903.

De SpeedLover Porsche met Olivier Dons, Wim Meulders en Rik Renmans aan het stuur tikte af als 22ste in 992 en werd achtste in 992 Am, een subklasse die door HRT Performance werd gewonnen.

Bij hun debuut in de 24H Series eindigden Rob, Kris en Mark Verhoeven met de BMW M4 GT4 van Hamofa Motorsport 28ste algemeen en derde in GT4. Ook de Porsche Cayman GTS van HY Racing en het rijderskwartet Jacques Derenne, “Brody”, Brice Pineau en Bruno Barbaro zag de finish maar op een ruime afstand van de winnende CWS Engineering Ginetta G55.

De volgende wedstrijd om de 24H Series vindt tijdens het weekend van 11 en 12 mei op het circuit van Portimaõ in Portugal plaats.