FIA WEC Imola: reacties van de Belgen na de kwalificatie

Na de kwalificatiesessie in Imola sprak Autosportwereld uiteraard met de Belgen die aan de race tegen chrono deelnamen.

Foto: © BMW

Dries Vanthoor (#15 BMW M Team WRT – 13de): “Een fout gemaakt… te ver op de curb, in wat kiezel geraakt en dat was het dan. Het is jammer, zeker omdat de auto zeker een top 10 aankon en dus was de superpole zeker een optie. Ik denk dat we in de race moeten trachten in het zog van Ferrari en Porsche te blijven.”

Stoffel Vandoorne (#94 Peugeot Totalenergies – 14de): “We komen over één ronde duidelijk nog wat tekort, iets wat voor Peugeot in het verleden nog wel eens het geval is geweest. Hier kenden we echt een probleem met de temperatuur van de banden en dan is deze oefening over één snelle ronde moeilijk. Er zat echt niet veel meer in en eerlijk, de superpole lag niet binnen ons bereik. Ik geloof wel dat we op racepace beter gaan zijn, want de auto is echt wel ok.”

Sarah Bovy (#85 Iron Dames Lamborghini – 5de): “Ik ben ontgoocheld, echt ontgoocheld. De tweede sessie was niet goed, want ik zat op een halve seconde van mijn tijd in de eerste sessie. We hadden echt op de eerste rij kunnen staan. Voor de race heb ik wel vertrouwen, al zal het niet evident zijn om naar voren te rijden. De auto is goed, dus laten we daarvan uitgaan.

Tom Van Rompuy (#81 TF Sport Corvette – 11de): “Ontgoocheld, echt ontgoocheld… Dit was gewoon een slechte sessie en we gaan hard moeten werken voor morgen om de zaken recht te zetten. Afspraak morgen voor de race…”