24H Series Spa H1: ARC Bratislava leidt regenrace

De ARC Bratislava Lamborghini Huracán GT3 sloot het eerste uur van de 12 Uur van Spa-Francorchamps als leider af. Op dat moment reden de wagens net onder code 60 nadat de Kessel Ferrari hard van de baan was geschoven bij het nemen van Eau Rouge. De Porsche van Herberth Motorsport nam de tweede plaats in en Haas RT was derde. Beide RedAnt Racing Porsche waren tweede en derde in de 992-klasse.

Op een nat en koud Spa-Francorchamps werd vanmiddag om 12u50 de start gegeven voor het eerste deel van de 12 Uur van Spa-Francorchamps. Er waren geen noemenswaardige incidenten tot de Kessel Ferrari 296 GT3 van Rosi-Gilvert-Rueda-Scheltema in de bandenstapels vloog aan Eau Rouge toen het zeer hard aan het regenen was. In dit eerste wedstrijduur varieerde de intensiteit van de regen en net na de start kwam de zon zelfs even piepen.

In deze moeilijke omstandigheden kwam Michiel Haverans met de #904 RedAnt Racing Porsche 911 GT3 Cup (type 992) op plaats twee in 992 postvatten, achter de leidende wagen van Neuhofer Rennsport. Ayrton Redant volgende op een handvol seconden van zijn teamgenoot op plaats drie.

SpeedLover sloot het eerste wedstrijduur af als dertiende in 992 Am en Hamofa Motorsport was vijfde in GT4. HY Racing lag derde in TCE/TCX.

Livetiming

YouTube