FIA WEC Imola: Ferrari voor Porsche in tweede vrije sessie

In Imola was het opnieuw Ferrari bovenaan in de tweede vrije oefensessie, met de #50 Ferrari 499P van Fuoco-Molina-Nielsen, voor de snelste van de Porsche 963, het exemplaar van Laurens Vanthoor, André Lotterer en Kévin Estre. De laatste vrije sessie vindt morgen tussen 11u10 en 12u10 plaats, alvorens het startveld zich voor de kwalificatiesessie opmaakt, met start om 14u45.

Foto: © FIA WEC

Ook tijdens de tweede vrije sessie werden weer heel wat diverse opties door de teams getest, waardoor echt lessen trekken, moeilijk is. Ferrari lijkt alvast sterk, met de plaatsen één en drie (Ye-Kubica-Schwartzman), maar Porsche op twee en Toyota, op vier, binnen een seconde, zijn zeker niet veraf. De snelste Peugeot 9X8 was die van Stoffel Vandoorne op de zesde plaats, terwijl Dries Vanthoor (BMW) als elfde aantikte.

Een Belgisch succesje zagen we in LM GT3 met een snelste tijd voor de #81 Corvette Z06 LMGT3.R van Van Rompuy-Andrade-Eastwood. Sarah Bovy zag haar Lamborghini als negende eindigen, de BMW M4 GT3 van Maxime Martin werd dertiende.