FIA WEC Imola: eerste snelste tijd voor Ferrari

In de eerste vrije oefensessie van het FIA WEC in Imola was het misschien niet geheel onverwacht Ferrari dat vooraan eindigde, met de gele Ferrari 499P van Kubica-Shwartzman-Ye bovenaan de tabellen. Yifei Ye was de snelste man van het lot, met een tijd van 1.31.347.

Foto: AF Corse

De Ferrari van Fuoco-Nielsen-Molina eindigde tweede, voor de verrassende nieuwe Peugeot 9X8 van Jensen-Müller-Vergne en misschien nog meer verrassend, de Lamborghini SC63 van Bortolotti-Mortara-Kvyat.

Het is nu al duidelijk, en dat bevestigen meerdere stemmen, dat de winnaar van Qatar, Porsche in Imola minder dominant zal zijn. De snelste Porsche werd in de eerste vrije training zesde, en opvallend was dat de Proton Competition 963. Laurens Vanthoor zag zijn Porsche 963 achtste eindigen. Nog van Belgische zijde werd Stoffel Vandoorne dertiende, op anderhalve seconde van de snelste tijd, terwijl de BMW M Hybrid V8 van Dries Vanthoor als voorlaatste genoteerd werd.

In LMGT3 zagen we een dubbel van TF Sport Corvette, met de #81 van Tom Van Rompuy als tweede, terwijl Maxime Martin (BMW) vierde werd. Sarah Bovy (Lamborghini) tikte als twaalfde aan.

Om 17u15 start de tweede vrije sessie in Imola.