F1 China: verrassende toptien en rode vlag in enige vrije training

In China werd de eerste en enige vrije training verreden. Lance Stroll (Aston Martin) topte verrassend de sessie voor Oscar Piastri (McLaren) en Max Verstappen (Red Bull Racing). De vrije training werd voor de rijders nog ingekort door een rode vlag.

Foto: ©Aston Martin

Halfweg de sessie wapperde de rode vlag voor alle rijders. In bocht zeven stond het gras in brand en dat moest worden geblust. Na een korte onderbreking verschenen alle rijders opnieuw op de baan om voor de kwalificatie van de sprintrace nog een snelle ronde neer te zetten.

Lance Stroll was in zijn Aston Martin-bolide de snelste rijder. De Canadees was drie tienden sneller dan Oscar Piastri en Max Verstappen. Verder in de toptien reden beide Haas-rijders naar een vijfde en zesde plaats, terwijl Ocon (Alpine), Albon (Williams), Ricciardo (RB Visa Cash App) en Valtteri Bottas (Sauber) de toptien vervolledigden. Ferrari en Mercedes kwamen niet verder dan de dertiende tijd.

Hopelijk vonden alle rijders de juiste afstelling voor hun wagen, want om 9u30 start de kwalificatie voor de sprintrace die morgen op de planning staat.