F1 China: Lando Norris pakt polepositie voor sprintrace

Lando Norris (McLaren) mag voor de sprintrace die morgen op de planning staat vanaf de polepositie starten. De Brit was in de regenachtige omstandigheden sneller dan de zevenvoudige wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) en Fernando Alonso (Aston Martin). Max Verstappen (Red Bull Racing) moest met de vierde plaats tevreden zijn.

Foto: McLaren

In Q1 verschenen, ondanks de enige vrije training, toch de verwachte namen bij de laatste vijf rijders. Beide Alpine-rijders en beide Williams-rijders werden uitgeschakeld, terwijl ook Yuki Tsunoda (RB Visa Cash App) Q2 niet kon halen. Na Q1 moesten de rijders nog wat langer in de pitbox blijven, want opnieuw stond langs het circuit het gras in brand.

In Q2 kwamen de rijders snel naar buiten, want de regen hing in de lucht. Beide Sauber-rijders plaatsten zich verrassend in de toptien, terwijl George Russell (Mercedes) en Lance Stroll (Aston Martin) werden uitgeschakeld. Haas-rijders Magnussen en Hulkenberg moesten met een twaalfde en dertiende plaats tevreden zijn, net als Daniel Ricciardo (RB Visa Cash App) met zijn veertiende plaats. Daarnaast begon het op het einde van de sessie hard te regenen.

In Q3 kwamen de rijders met de regenbanden naar buiten. De omstandigheden werden slechter en alle rijders maakten fouten. Lando Norris was uiteindelijk de regenspecialist, want de Brit zette de snelste tijd neer. Norris was 1,2 seconden sneller dan Lewis Hamilton en bijna twee seconden sneller dan Fernando Alonso. Regerend wereldkampioen Max Verstappen reed naar de vierde tijd.

In de sprintrace kan alleen de topacht punten scoren. Hieronder vindt u de toptien van de kwalificatie van de sprintrace:

Lando NorrisMcLaren1:57,940
Lewis HamiltonMercedes+1,261
Fernando AlonsoAston Martin+1,975
Max VerstappenRed Bull Racing+2,088
Carlos SainzFerrari+2,274
Sergio PerezRed Bull Racing+2,435
Charles LeclercFerrari+2,626
Oscar PiastriMcLaren+3,050
Valtteri BottasSauber+3,104
Guanyu ZhouSauber+5,597