24H Series Spa: eerste startrij voor Car Collection, RedAnt op pole in 992

Bij de kwalificatiesessies op een nat Spa-Francorchamps eindigden beide Car Collection Motorsport Porsche 911 GT3 R (type 992) bovenaan het klassement. De derde plaats ging naar de Haas RT Audi van Gregory Servais, Xavier Knauf en de Zwitser Tim Müller. Yannick Redant, Ayrton Redant en Julius Adomavičius deden het uitstekend met hun RedAnt Porsche. Ze stuurden hun 911 naar de polepositie in de 992-klasse en eindigden in deze delicate omstandigheden zelfs zevende algemeen.

(Foto’s: © 24H Series)

Zoals steeds bij de 24H Series stonden er drie kwalificatiesessies op het programma, waarbij het gemiddelde van de snelste rondetijd uit elke sessie de uitslag bepaalde. Gedurende deze kwalificaties droogde de baan iets op.

Uiteindelijk eindigde de #12 Car Collection Porsche van Alex Fontana, Ivan Jacoma, Yannick Mettler en “Hash” vooraan met een gemiddelde rondetijd van 2:41.433. Ze hadden een voorsprong van 0,916 seconden op het trio Antares Au, Jonathan Hui en Kevin Tse die de tweede Car Collection Porsche bestuurden en de snelste GT3 Am waren. De Haas RT Audi werd derde algemeen en tweede in deze klasse, waarbij Grégory Servais tijdens de eerste kwalificatiesessie de snelste tijd algemeen op de tabellen zette.

De #903 RedAnt Porsche was met afstand de snelste in de 992-klasse, voorbehouden voor de Porsche 911 GT3 Cup (type 992). De gemiddelde tijd van het trio Redant-Redant-Adomavičius was net geen anderhalve seconde beter dan deze van de Red Camel-Jordans.nl Porsche. Yannick reed de beste rondetijd van de 992-klasse in de eerste kwalificatie, zelfs goed voor een vierde plaats algemeen, en ook Julius Adomavičius en Ayrton Redant waren daarna het snelst in deze categorie.

De #904 RedAnt Porsche van Brent Verheyen, Peter Guelinckx en Michiel Haverans finishte op de vijfde plaats in 992. De SpeedLover Porsche van Dons-Meulders-Renmans sloot af als zestiende in 992 en elfde in 992 Am.

De broers Verhoeven tikten met hun Hamofa Motorsport BMW M4 GT4 als vijfde af in GT4. Het kwartet Derenne-Brody-Pineau-Barbaro werd met de HY Racing Porsche Cayman derde in TCE/TCX.

De wedstrijd gaat morgen, zaterdag, om 12u50 van start met een eerste deel van vijf uur. Op zondagmorgen 10u50 beginnen de teams aan de afsluitende zeven uur.

Resultaten

YouTube