WRC Kroatië shakedown: Ogier snelste, Neuville derde

In Okic is de shakedown van de WRC-rally van Kroatië afgewerkt . Achtvoudig wereldkampioen Sébastien Ogier reed in zijn Toyota GR Yaris Rally1 naar de snelste tijd, voor ploegmaat Elfyn Evans. Onze landgenoot en WK-leider Thierry Neuville (Hyundai) volgde als derde.

Foto: ©Toyota

De rally van Kroatië start pas morgen met de eerste klassementsproeven, maar vandaag werd al de shakedown verreden. Met een kort parcours van 3,65 kilometer over het Kroatische asfalt werden door de rijders snelle tijden neergezet.

Sébastien Ogier zette met een 1:55,7 de toptijd neer. De Fransman won in 2021 de rally van Kroatië en is ook dit jaar een favoriet voor de winst. Elfyn Evans (Toyota), die tweede in het WK-klassement staat, reed naar een tweede tijd. Onze landgenoten Thierry Neuville en Grégoire Munster reden naar een respectievelijke derde en achtste tijd. Met zeven rijders binnen de vier seconden kan het komend weekend een spannende rally worden.

Ook bij de WRC2 zal er een mooie strijd te zien zijn. Yohan Rossel verschijnt na zijn overwinning in de rally van Monte Carlo opnieuw met zijn Citroën aan de start. De Fransman moet het komend weekend tegen Pepe López (Skoda), Sami Pajari (Toyota) en Nikolay Gryazin (Citroën) opnemen. Ook Hyundai-rijders Emil Lindholm en Nicolas Ciamin zijn van de partij. Tot slot is nog de Brit Gus Greensmith (Skoda) een grote favoriet voor de winst.

Morgen staat de eerste volledige dag op het programma, met twee lussen van vier proeven.