Ring 24: Falken Motorsports takes it all tijdens kwalificatieweekend

Op de Nürburgring is de tweede race van het kwalificatieweekend in de aanloop naar de 52ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring ook naar Falken Motorsports Porsche gegaan. De beide races waren ook de derde en de vierde race van de NLS.

Foto: Falken

Het kwartet Heinemann-Müller-Menzel-Ragginger kwam opnieuw als eerste over de meet, ditmaal met een voorsprong van amper twee seconden op de ROWE BMW M4 GT3 van Marciello-Martin-Wittmann, waarbij onze landgenoot Maxime Martin tot het einde toe druk zette. Het duo Güven-Preining (Manthey EMA Porsche) werd derde.

Tot goed twintig minuten van het einde leek ook de tweede Porsche 911 GT3 R van Falken Motorsports voor de zege in aanmerking te komen, maar onze landgenoot Alessio Picariello raakte in zijn jacht op Maxime Martin, bij het dubbelen een VW Golf GTi, die voor een traag voertuig van zijn lijn moest afwijken. Mogelijk gebeurde het incident ook onder geel. Van Belgische zijde werd Dries Vanthoor (BMW) vierde en Fréderic Vervisch (Audi) vijfde, één plaats beter nog dan Charles Weerts (RMG BMW), die bij zijn debuut een zeer mooie race reed.

Op 1 en 2 juni is het dan echt tijd voor de 52ste editie van de 24 Uur van de Nürburgring.