In een notendop: EuroNASCAR – Le Mans Cup – Carrera Cup France

• EuroNASCAR Pro – Op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia won Liam Hezemans (Hendriks Motorsport) de wedstrijd op zondag voor PK Carsport-rijder Vittorio Ghirelli en Tobias Dauenhauer (Bremotion). Marc Goossens (Team Bleekemolen) startte als dertiende en werd na een mooie inhaalrace vijfde. Door een ongeval bij de start, waarbij een vijftal wagens de muur in gingen, werd de race met een rode vlag een tijd stilgelegd.
  • EuroNASCAR 2 – De zege op zondag ging naar Gil Linster (Hendriks Motorsport), die 2,6 seconden voorsprong had op Martin Doubek (Hendriks Motorsport). Sven Van Laere (CAAL Racing) werd zestiende en vierde in de Legend-categorie.
  • Le Mans Cup – Jens Moller en Tommy Foster wonnen met een Ligier JS P320 van High Class Racing de eerste wedstrijd van het seizoen, die in het voorprogramma van de ELMS op het circuit van Barcelona werd verreden. De tweede plaats ging naar Michal-David met een Duqueine van R-ace GP. In GT3 was de winst voor de AF Corse Ferrari 296 GT3 van Kurzejewski-Balzan.
  • Carrera Cup France – Na winst op zaterdag won Alessandro Ghiretti (Schumacher CLRT) ook de wedstrijd van zondag op het circuit van Barcelona. De Fransman telde 8,4 seconden voorsprong op zijn landgenoot Louis Perrot (CLRT Schumacher). Benjamin Paque (TFT Racing) werd zesde.

(Foto: © NASCAR Whelen Euro Series – Nina Weinbrenner)