ELMS Barcelona: COOL Racing wint, pech weerhoudt Sarah Bovy van een zege in LMGT3

Sarah Bovy en Rahel Frey domineerden met hun Iron Dames Porsche de LMGT3-klasse, tot hun teamgenote Michelle Gatting bij het verlaten van de pitlane de wagen aan de kant moest zetten. De zege in LMP2 in deze eerste wedstrijd om de European Le Mans Series ging naar Malthe Jakobsen, Ritomo Miyata en Lorenzo Fluxa met een Cool Racing Oreca 07. Ze wonnen voor Algarve Pro Racing en United Autosports. Ulysse De Pauw werd achtste in LMGT3.

(Foto: © ELMS FocusPackMedia)

De roze Iron Dames Porsche bijna onafgebroken aan de leiding in LMGT3 tot Michelle Gatting de 911 bij het uitrijden van de pitlane, na de laatste pitstop, in het gras parkeerde. Er leek iets mis met het rechterachterwiel. Sarah Bovy werkte de eerste twee stints af, gevolgd door twee rijbeurten van Rahel Frey. Beide dames reden autoritair aan de leiding en controleerden hun voorsprong. Het betekent een enorme teleurstelling voor de Iron Dames die zo op achtervolgen zijn aangewezen in een kampioenschap van slechts zes wedstrijden. De zege in LMGT3 ging uiteindelijk naar de Formula Racing Ferrari van Nicklas Nielsen en Johnny en Conrad Laursen, die over een voorsprong van twaalf seconden op de GR Ferrari van Wainwright-Pera-Rigon beschikte. Ulysse De Pauw werkte de laatste stint af op de #51 AF Corse Ferrari 296 en werd met teamgenoten Samani en Collard achtste in de GT-klasse.

COOL Racing won met Malthe Jakobsen, Ritomo Miyata en Lorenzo Fluxa verdiend de vier uur durende race. De Japanner Ritomo Miyata is trouwens de regerend kampioen in Super GT en Super Formula. Hij rijdt dit jaar FIA Formule 2 en is tevens reserverijder van Toyota Gazoo Racing in het FIA WEC. Alex Lynn en Ben Hanley streden tot de finish voor de tweede plaats. Uiteindelijk kwam Lynn, die de Algarve Pro Racing Oreca met Oliver Caldwell en Matthias Kaiser deelt, met minder dan een seconde voorsprong op zijn landgenoot en zestien seconden achterstand op de winnaars als tweede over de finish. De derde plaats ging dus naar de United Autosports-wagen van Hanley-Ugran-Sato die van pole was vertrokken.

AF Corse-rijders Perrodo-Vaxivière-Rovera zegevierden in LMP2 Pro-Am en eindigden zesde algemeen. DKR Engineering werd met het trio Latorre Canon-Bolukbasi-Hörr zesde in deze klasse met twee ronden achterstand op AF Corse. LMP3 werd gewonnen door Team Virage en Gerbi-Pinheiro-Henrion en hier eindigde de DKR Duqueine van Alexander Mattschull, Belén Garcia en Wyatt Brichacek als vijfde.

De volgende wedstrijd vindt binnen drie weken op het circuit van Paul Ricard plaats.

Resultaten