Ring 24 – Interview Alessio Picariello: “GT World Asia mijn voornaamste doel”

Alessio Picariello neemt dit weekend deel aan de derde en de vierde wedstrijd van de NLS, uiteraard op de Nürburgring, twee wedstrijden die ook dienstdoen als kwalificatiewedstrijden voor de 24 Uur van de Nürburgring, op 1 en 2 juni. De 30-jarige Karolinger heeft een zeer uiteenlopend programma dit seizoen, met als voornaamste opdracht de titel in de GT World Asia.

Na dit weekend vertrek ik inderdaad richting Maleisië, meer bepaald Sepang, voor de eerste race van de Aziatische GT World, met Absolute Racing. Zij trokken regerend kampioen Anthony Liu aan en samen met hem moet ik trachten om de eerste titel in de GT World Asia voor Absolute Racing te behalen, een titel die hen de voorbije jaren een paar maal nipt is ontsnapt. Daarom is de GT World Asia mijn voornaamste opdracht als kampioenschap althans”, legt Picariello in de paddock van de Nürburgring uit. “De GT World Asia is een hoogstaand kampioenschap met een goed gevuld startveld en een behoorlijk niveau. Er is evenwel geen Pro-categorie, de hoofdklasse is Pro-Am. Liu is een snelle ‘Bronze’ driver en we maken zeker een kans op de titel.”

Picariello reed eerder dit sezioen al op de Nürburgring en werkte uiteraard ook de IMSA-races van Daytona en Sebring, met de Proton Porsche 963, af: “Geen makkelijke ervaring, gezien onze beperkte testen vooraf. In Sebring dienden we het zelfs zonder testen vooraf te doen, wat geen evidentie is. Ik rij mogelijk nog een aantal kortere wedstrijden in IMSA en Petit Le Mans is al een zekerheid.

Verder zien we Picariello uiteraard in de 24 Uur van de Nürburgring, met Falken Motorsports Porsche, waarna in principe ook de 24 Uur van Spa voor hem op de kalender staat, “mogelijk met Phantom Global Racing en Porsche, al is dat nog niet zeker. De kans dat ik rij, is evenwel behoorlijk groot. De kans dat ik Le Mans rijd dit seizoen, daarentegen, is evenwel gering.”  

Deelnemersveld van de GT World Asia.