ELMS Barcelona: pole voor United Autosports, Sarah Bovy bovenaan in LMGT3

De United Autosports Oreca 07 van het trio Ben Hanley, Filip Ugran en Marino Sato zal morgen vanop de beste startplaats (1:28.071) aan de eerste wedstrijd van de European Le Mans Series dit jaar beginnen. In de vijftien minuten durende kwalificatiesessie was Hanley 153 duizendsten sneller dan de rondetijd van Reshad De Gerus (IDEC Sport). Alex Lynn (Algarve Pro Racing) werd derde. Sarah Bovy bemachtigde met haar Iron Dames Porsche overtuigend de polepositie in LMGT3.

(Foto’s: © Iron Dames – ELMS)

In LMP2 Pro-Am, de subcategorie van LMP2 en met een aparte kwalificatiesessie voorbehouden voor de Bronze-rijders, reed Giorgio Roda (Proton Competition) het snelste rondje. De DKR Engineering Oreca werd achtste in deze klasse.

Manuel Espirito Santo stuurde zijn Cool Racing Ligier naar de polepositie in LMP3 en Wyatt Brichacek eindigde met de DKR Engineering Duqueine hierin vierde.

LMGT3: pole voor Sarah Bovy

Bij haar laatste wedstrijd in de European Le Mans Series, in Portugal in 2022, bemachtigde Sarah Bovy de polepositie. Bij de comeback van de Iron Dames in deze Europese uithoudingscompetitie, na een jaar afwezigheid, lukte het opnieuw voor de Belgische.

Net zoals in het FIA WEC wordt de GT-klasse in de ELMS gevormd door LMGT3-wagens. In het wereldkampioenschap komen de Iron Dames met een Lamborghini uit, maar in de ELMS wordt voor Sarah Bovy, Michelle Gatting en Rahel Frey een Porsche 911 GT3 R LMGT3 voorzien.

Op vijf minuten van het einde van de kwalificatie reed Sarah de snelste rondetijd en een ronde later verbeterde ze die nogmaals met een tiende. Met een rondetijd van 1:41.850 was de Brusselse drie tienden sneller dan Hiroshi Hamaguchi (Iron Lynx – Lamborghini). Johnny Laursen (Formula Racing – Ferrari) werd met net geen halve seconde achterstand derde. Charles-Henri Samani zette de AF Corse Ferrari 296 LMGT3 die hij met Ulysse De Pauw en Emmanuel Collard deelt op de achtste plaats.

De race die vier uur duurt start morgen om 11u30 en is zoals steeds via europeanlemansseries.com en YouTube te volgen.

Resultaten