Morocco Desert Challenge: Igor Bouwens gaat voor podium

Igor Bouwens en Gregoor Racing nemen zaterdag de start van de Morocco Desert Challenge. Met startnummer 1 op hun Iveco T-Way willen ze opnieuw op het podium eindigen in de rally waarin ze vorig jaar tweede werden.

Persbericht

De Morocco Desert Challenge is de laatste jaren uitgegroeid tot de tweede grootste rallyraid ter wereld, alleen voorafgegaan door de Dakar. In een snikhete editie werd Igor Bouwens uit Ham vorig jaar tweede in de truckcategorie na de Nederlander Vick Versteijnen. Die is er dit keer niet bij, en dus kreeg Igor het laagste startnummer ‘opgespeld’. Bij de trucks is dat 501.

In de cockpit wordt hij opnieuw bijgestaan door de Senegalese navigatrice Syndiely Wade en boordmonteur Ulrich Boerboom. Na de motorpanne, die in de Dakar te vroeg tot de opgave leidde, is de Iveco T-Way weer klaargemaakt voor het nieuwe avontuur.

Igor Bouwens: “We hebben intussen een shakedown achter de rug, waarin we de truck hebben getest. De nieuwe motor is naar mijn gevoel sterker dan de vorige, vooral bij lagere toeren. Alles is nagekeken en ziet er klaar uit. Ik wil in elk geval in de top drie eindigen. De gevaarlijkste concurrenten lijken mij de Italiaan Claudio Bellina (Iveco) en de Nederlander Pascal de Baar (Renault), die we allebei kennen uit de Dakar.”

De MDC start zaterdag in Agadir met een proloog van 85 kilometer en een verbindingsrit naar Plage Blanche. Precies een week later (en 3000km verder) worden de prijzen uitgedeeld in Saïdia. Bouwens: “De eerste drie dagen krijgen we vooral stenen voorgeschoteld. Dan volgen de duinen rond Merzouga. Dat zijn de twee belangrijkste ritten, daar moet je zeker blijven rijden. De laatste twee etappes bestaan opnieuw uit heel snelle stukken vol stenen. Ook hitte wordt opnieuw een tegenstander, want in Agadir was het de voorbije dagen 35 graden.”