VAS: Antwerp Classic dit weekend

Het regionale seizoen in de Classic is toe aan zijn derde wedstrijd. Dat wordt de 15e Antwerp Classic, ingericht door PAK Antwerpen vzw, met ter plaatse ook heel wat medewerkers van de diverse Antwerpse clubs. De uitvalsbasis wordt Rijkevorsel.

(persbericht)

De Antwerp Classic, toch één van de kroonjuwelen op de VAS Classic kalender, is een navigatiewedstrijd die wordt ingericht volgens de regels uit de klasse “Expert”, die de basis vormen van de normale
Classic-wedstrijd. De navigatiesystemen, zoals diverse varianten van o.a. bol-pijl, ingetekende lijn, blinde lijn, blokkaderit of pijlen- en/of puntenrit, zijn dus voor alle deelnemers gelijk, al worden de wagens wel ingedeeld volgens hun klasse. We zien er dus Historic voertuigen (ingeschreven t.e.m. 31/12/1973), Oldtimers (tot 31/12/1993) en Youngtimers (vanaf 01/01/1994). Zoals steeds gaat de wedstrijd over de openbare weg en moet dus de wegcode ten alle tijde worden gevolgd. Het roadbook zal de deelnemers over een geheime route voeren doorheen de wijde Kempen, met geregelde controlepunten, en de winnaar wordt diegene die dit traject het beste kan benaderen binnen de vooropgestelde tijden.

De wedstrijd wordt opgedeeld in twee delen en er is een pauze voorzien in De Kuiperij in Rijkevorsel, tevens de plaats voor de start en de finish van de wedstrijd. Tot op heden zijn er al 39 teams ingeschreven, met heel wat specialisten in de materie. Beschouwingen over het verloop van het kampioenschap zijn nog wat voorbarig, aangezien er na de Antwerp Classic nog vijf wedstrijden zullen gereden worden en er ook nog schrapresultaten in rekening worden gebracht. Hoe dan ook, voor vele deelnemers gaat compleet niet over het rijden van een competitie maar eerder om het proeven van de sfeer, het nakaarten, een maaltijd onder gelijkgestemden… Al deze ingrediënten zullen anno 2024 opnieuw op het programma staan.

  • Wanneer? zaterdag 13 april 2024
  • Wie? PAK Antwerpen vzw
  • Wat? 3de manche voor het kampioenschap VAS Classic 2024 van de Vlaamse Autosportfederatie en de diverse provinciale kampioenschappen (PAK)
  • Waar? De Kuiperij (G.C. Sint-Jozef) Kerkdreef 61, 2310 Rijkevorsel met om 09u01 de start van de eerste wagen en vanaf 18u00 de voorziene aankomst van de vroegste finishers.