EuroNascar Valencia: Van Laere en Goossens op de inschrijvingslijst

Dit weekend start in Valencia op het circuit Ricardo Tormo het seizoen 2024 van de EuroNascar. Bij de deelnemers vinden we twee landgenoten, met name Marc Goossens in een bolide van Team Bleekemolen en Sven Van Laere in de Caal Racing Chevrolet Camaro. 

De EuroNascar heeft de wind in de zeilen, met volle startgrids van zo goed als 30 wagens. “Inderdaad”, vertelt Sven Van Laere aan Autosportwereld. “Het is aangenaam om te zien hoe sterk bezet de startvelden in zowel EuroNascar Pro als EuroNascar 2 zijn. Ik ben blij dat ik nog een seizoen in deze omstandigheden kan rijden, al was het zeker niet voorzien. Ik heb er zelfs even aan gedacht om er stilletjes mee op te houden. Maar goed, het voorstel dat ik van Caal Racing kreeg, was erg mooi en dus voegen we er nog een jaar in deze competitieve serie aan toe.”

De start van het seizoen voor Sven Van Laere valt samen met de eerste race van zijn 15-jarige zoon Maxim, die met het DFK Karting Team in de GK4 Iame X30 Junior (Rookie) uitkomt. “Hij start zijn seizoen in Mariembourg en zal in de kleuren van de EuroNascar rijdenen jammer dat ik er niet bij kan zijn, maar goed, er komen nog races”, aldus nog Sven Van Laere. 

De EuroNascar start dit weekend in Spanje, met naar goede gewoonte twee sprintraces, één op zaterdag en één op zondag.