GT World Paul Ricard: gemengde resultaten voor Team WRT

In Paul Ricard vond afgelopen weekend de eerste race van de GT World Challenge Europe Endurance Cup plaats. Voor het Belgische Team WRT werd het een race met gemengde gevoelens. Valentino Rossi, Maxime Martin en Raffaele Marciello werden vierde in hun BMW M4 GT3, maar de tweede en derde wagen hadden minder geluk.

Foto: Roel Ramaeckers

Met een vierde plaats behaalde Valentino Rossi zijn beste resultaat ooit in de GT World Endurance. Achteraf was de Italiaan dan ook tevreden, al zat er volgens hem meer in. “We reden een goede race”, vertelt Valentino Rossi na zijn vierde plaats. “Tijdens de training leken we niet bij de eerste wagens te zitten, maar toch kunnen we vierde eindigen. Het is wel jammer dat we niet op het podium eindigen, maar we misten dat extraatje. De volgende wedstrijd is de 24 Uur van Spa, waar er belangrijke punten voor ons kampioenschap liggen.”

Naast de wagen van Rossi, Martin en Marciello stond Team WRT nog met twee BMW M4 GT3-wagens aan de start. Voor beide wagens liep het minder goed af. De BMW van Charles Weerts, Dries Vanthoor en Kelvin Van der Linde werd na een halfuur langs achteren aangetikt waardoor het trio moest opgeven. Daarnaast was het trio Ahmad Al Harty, Jens Klingmann en Sam de Haan op weg naar een podiumplaats in de Bronze Cup, totdat er een straftijd van dertig seconden werd uitgedeeld voor track limits. Het trio eindigde uiteindelijk als zesde in hun klasse.

Gemengde gevoelens voor Team WRT, dat nu alle ogen richt op de eeuweditie van de 24 Uur van Spa die eind juni op de kalender staat.