F1: de balans na vier Grote Prijzen met Red Bull Racing en Ferrari

In de Formule 1 zitten de eerste vier Grote Prijzen van het seizoen er op. Red Bull Racing domineerde drie van de vier races en staat zowel in het rijdersklassement als in het constructeurskampioenschap aan de leiding. Wij maken na vier wedstrijden de balans van elk team op, met Red Bull Racing en Ferrari als startende teams.

Foto’s: ©Red Bull Racing/©Ferrari

Red Bull Racing won drie van de vier races en deed dat telkens met een 1-2 finish. Max Verstappen stond driemaal op het hoogste schavotje, terwijl Sergio Perez telkens met de tweede plaats tevreden moest zijn.

In de Grote Prijs van Australië had het team zijn slechtste dag van het seizoen. Verstappen viel door remproblemen uit de race en Perez kwam niet verder dan de vijfde plaats. Een opdoffer voor het team, al duurde dat niet lang. Red Bull Racing heeft de snelste wagen en steekt er met kop en schouders bovenuit en dat werd in Japan duidelijk gemaakt.

Richting de Grote Prijs van China leidt Max Verstappen het rijderskampioenschap met dertien punten voorsprong op Sergio Perez. In het constructeurskampioenschap heeft Red Bull Racing al een voorsprong van 21 punten op eerste achtervolger Ferrari. De kopzorgen van Australië zijn voor het team al een ver verleden.

Ferrari wil meedoen aan de titelstrijd

Ferrari is het enige team dat Red Bull Racing nog kan bedreigen voor de titel. Het Italiaanse team kon profiteren van de mindere dag van Red Bull Racing in Australië met een 1-2 uitslag. Voor de overige drie races kon Ferrari telkens de derde plaats veroveren.

Carlos Sainz moet na dit seizoen vertrekken bij het team en dat lijkt voorlopig de verkeerde beslissing te worden. De Spanjaard is dit seizoen sneller dan zijn teamgenoot Charles Leclerc en reed al naar één overwinning en twee podiumplaatsen in drie wedstrijden. Sainz mistte namelijk een wedstrijd door een blindedarmoperatie, maar staat slechts vier punten achter teamgenoot Charles Leclerc in het rijderskampioenschap.

Leclerc volgt met achttien punten achterstand op Verstappen als derde in het rijdersklassement. Beide Ferrari-rijders mengen zich nog steeds in de titelstrijd, al zat snel een tweede overwinning van het seizoen moeten volgen als ze in de buurt van Red Bull Racing willen blijven.