W2RC Portugal: Al Rajhi pakt de rit, de Mevius derde

In Portugal werd zaterdag de vierde en voorlaatste etappe van de derde manche van de W2RC verreden. Al Rajhi (Toyota) was over 253 kilometer de snelste rijder. De Saoedi-Arabiër was 25 seconden sneller dan Seth Quintero (Toyota) en 36 seconden dan onze landgenoot Guillaume de Mevius (Toyota). Al-Attiyah (Prodrive) eindigde als zevende, maar blijft leider.

Foto: ©Simon Bauchau

Nasser Al-Attiyah zette voor het eerst in drie dagen niet de snelste tijd neer. De Qatarees had voor de rit een mooie bonus van vijf minuten op eerste achtervolger Joao Ferreira (Mini). Al-Attiyah consolideerde in de vierde rit zijn voorsprong en zal de laatste rit als leider starten.

Al Rajhi veroverde uiteindelijk de zijn eerste ritzege van de wedstrijd. De Toyota-rijder was nipt sneller dan Seth Quintero en Guillaume de Mevius. Onze landgenoot was alvast tevreden over zijn proef: “Het was de eerste dag zonder problemen”, vertelde de Mevius. “Het was zeer droog en we hadden mooie sporen om te volgen. We passeerden vier teams waardoor we wel wat tijd verliezen. In de laatste bocht maken we nog een foutje, waardoor we waarschijnlijk de rit verliezen. Toch zijn we tevreden met onze derde plaats.”  

In het algemene klassement klimt de Mevius naar de 24ste plaats. Nasser Al-Attiyah start de slotrit als leider. De Qatarees heeft een voorsprong van bijna drie minuten op Joao Ferreira. Carlos Sainz (Mini) volgt als derde op drie en een halve minuut. Vandaag werken de rijders een proef van 105 kilometer af, waardoor de verschillen waarschijnlijk klein zullen zijn.