F1 Japan: Verstappen freewheelt naar derde overwinning van het seizoen

Max Verstappen (Red Bull Racing) heeft voor het derde jaar op rij de Grote Prijs van Japan gewonnen. De drievoudige wereldkampioen kwam nooit in de problemen en verstevigde zijn leiderspositie in het WK-klassement. Teamgenoot Sergio Perez reed naar de tweede plaats, terwijl Carlos Sainz (Ferrari) op het derde schavotje eindigde.

Foto: Red Bull Racing

Voor Alex Albon (Williams) en Daniel Ricciardo (RV Visa Cash App) was het een race om snel te vergeten. De twee rijders maakten kort na de start contact met elkaar, waardoor beide wagens in de muur belandden. Albon en Ricciardo bleven ongedeerd, maar hun race zat er wel op.

Na een korte onderbreking van de rode vlag zetten de rijders de race verder. Max Verstappen verdedigde zijn polepositie om vervolgens van zijn tegenstanders weg te rijden. Halfweg de race volgde Sergio Perez als tweede, Lando Norris streed tegen beide Ferrari-rijders voor de derde plaats. Daarnaast werd ook voor de tiende plaats gestreden tussen Yuki Tsunoda (RB Visa Cash App), de Haas-rijders en Lance Stroll (Aston Martin).

Max Verstappen trok zich niets van de debatten aan en freewheelde naar zijn derde overwinning van het seizoen. Sergio Perez eindigde als tweede, terwijl Carlos Sainz in de laatste ronden nog de derde plaats veroverde. Charles Leclerc moest tevreden zijn met de vierde plaats. Yuki Tsunoda kon het laatste WK-puntje veroveren met een tiende plaats.

Over twee weken staat de Grote Prijs van China op het programma, die sinds 2020 niet meer werd verreden. Max Verstappen trekt met 77 punten als leider naar China. Sergio Perez staat tweede met 64 punten, Leclerc volgt als derde met 59 punten. Red Bull Racing blijft ook dominant in het constructeurskampioenschap. Hieronder vindt u de toptien van de Grote Prijs van China:

1Max VerstappenReb Bull Racing
2Sergio PerezRed Bull Racing
3Carlos SainzFerrari
4Charles LeclercFerrari
5Lando NorrisMcLaren
6Fernando AlonsoAston Martin
7George RussellMercedes
8Oscar PiastriMcLaren
9Lewis HamiltonMercedes
10Yuki TsunodaRB Visa Cash App