W2RC Portugal: de Mevius heeft voor de tweede dag op rij mechanische pech

Onze landgenoot Guillaume de Mevius (Toyota) had voor de tweede dag op rij mechanische pech in Portugal. de Mevius verloor na een veertigtal kilometer de achterremmen waardoor hij en zijn corijder Xavier Panseri veel tijd verloren. Daarnaast verloor het duo ook een onderdeel van de motor. Het duo staat na vandaag op de 54ste plaats.

Foto: W2RC

Gisteren verloor de Mevius twaalf minuten op leider Chicherit en vandaag kwam er nog een extra uur erbovenop. Onze landgenoot moest meer dan honderd kilometer zonder achterremmen en verloor onderweg ook nog een onderdeel van zijn motor. “Het was een slechte proef voor ons”, vertelt de Mevius. “Na 45 kilometer verloren we de achterremmen, en wat later zelfs een deel van de voorremmen. Ondertussen verloren we ook nog eens een onderdeel van de motor erbovenop, waardoor de proef er eigenlijk opzat. We reden de rit nog uit, maar voor een eindklassement mogen we het vergeten. Als we nog punten willen scoren, dan zullen we het met een scratch moeten doen.”

Na de pechdag van de Mevius verloor ook leider Chicherit (Toyota) zeer veel tijd. De Fransman kende problemen en verloor dertien uur. Winnaar van de Abu Dhabi Desert Challenge Nasser Al-Attiyah (Prodrive) neemt hierdoor de leiding over. De Qatarees heeft een kleine marge van twintig seconden op eerste achtervolger Al Rajhi (Toyota). Carlos Sainz vervolledigt met een achterstand van een kleine drie minuten de topdrie.

Morgen staat met een afstand 388 kilometer de langste rit van de volledige wedstrijd op het programma.