Circuit: Spa-Francorchamps krijgt investering van veertig miljoen euro voor nieuwe verbouwingsplannen

Het bestuur van het Circuit Spa-Francorchamps heeft het vijfjarenplan voor de toekomst van het circuit aangekondigd. Met de plannen wil het bestuur de infrastructuur van het circuit verbeteren. De laatste jaren dreigde de Formule 1 niet meer naar Spa te trekken door de mindere faciliteiten rond Spa-Francorchamps, maar daar wil het bestuur verandering in brengen.

Foto: ©Autosportwereld

De afgelopen jaren heeft het Circuit Spa-Francorchamps al enkele verbeteringen gekregen. Bij Raidillon werd een grote tribune voor de toeschouwers gebouwd. Daarnaast kregen sommige bochten een grindbak om de impact van ongevallen te verminderen. Toch bleef de F1-wereld het circuit in België onder druk zetten.

Met de veertig miljoen wil het bestuur de komende vijf jaar enkele investeringen rond en op de baan uitvoeren. Als eerste krijgt het circuit een nieuw laagje asfalt. Daarnaast wordt rallycrossbaan een nieuwe fanzone voor de toeschouwers. De baan wordt al enkele jaren niet meer gebruikt waardoor het de ideale plaats is.

Tot slot krijgt ook de parking een grondige renovatie. De afgelopen jaren waren er vele problemen na de hevige regenval om de parking te verlaten. Het bestuur is ambitieus en hoopt met de nieuwe plannen om de internationale belangstelling opnieuw te lokken.