BRC TAC: twaalf klassementsproeven op het programma

Tielt maakt zich op voor de tweede manche van het Belgian Rally Championship Divisie 2. De TAC-rally is de laatste afzonderlijke wedstrijd waar de D1-rijders een bijkomend resultaat kunnen noteren. Het belooft alvast een lange zaterdag te worden, waarbij de rijders drie lussen van vier proeven met een totale afstand van 140,91 km afwerken.  

Foto: TAC-rally

Op donderdag maken de rijders een eerste kennis met de rally tijdens shakedown De Ratte. Met 3,65 km op de teller is het de ideale proef om de wagen te testen. De rijders kunnen van 17u30 tot 22u00 tijdens de shakedown testen.

Zaterdag staan er voor de rijders telkens drie lussen van vier proeven op het programma. KP Schuiferskappelle is net als vorig jaar de openingsproef van de TAC-rally en start rond negen uur. Met zijn 14,68 km is het ook de langste proef in de volledige lus.

KP Ondank en KP Poelberg volgen als tweede en derde klassementsproef. KP Oosthoek sluit telkens de lus van vier proeven af. Oosthoek zal ook de laatste proef van de rally zijn waarna we rond 18u30 de winnaar kennen.

Bij www.tieltseautomobielclub.be/nl vindt u meer informatie over de klassementsproeven.