WRC Kenia: Neuville tevreden met goede score in Safari

De rally van Kenia leek voor Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe na een goede start een moeilijke rally te worden. Maar desalniettemin scoorden onze landgenoten op winnaar Kalle Rovanperä na het meeste punten, waarbij de leidersplaats in het WK nog iets werd verstevigd.

Foto’s: © Hyundai Motorsport

Hyundai Motorsport kende een sterke slotdag in de Safari Rally Kenia, de derde manche van het FIA World Rally Championship (WRC), waarbij Ott Tänak en Thierry Neuville als eerste en tweede eindigden in het Super Sunday klassement. Bovendien zagen we Neuville, Tänak en Esapekka Lappi vooraan in de Power Stage eindigen.

Het opvallende resultaat voor Thierry Neuville en Martijn Wydaeghe was dat ze dankzij het nieuwe puntensysteem dit weekend een hele goede beurt maakten, zeker rekening houdend met de moeilijke zaterdag.

Neuville vertelde na de aankomst: “Het was een goed weekend, maar we hadden het zeker beter kunnen doen. Helaas kenden we technische problemen, maar desondanks zijn we blijven vechten. Vandaag was er een kans om veel punten te pakken – we scoorden elf van de twaalf eenheden, dus we zijn tevreden dat we vandaag de op één na beste prestatie hebben neergezet. We hadden graag meer punten gepakt, vooral na drie opeenvolgende moeilijke jaren hier in Kenia. Er is nog ruimte voor verbetering, maar we zijn erin geslaagd om de leiding in het kampioenschap te vergroten en we hebben een goede uitgangspositie voor Kroatië. Op naar de volgende wedstrijd!

2024 FIA World Rally Championship stand na drie wedstrijden:

1T. Neuville67
2E. Evans61
3A. Fourmaux46
4O. Tänak33
5K. Rovanperä31
6T. Katsuta30
8E. Lappi23
9O. Solberg12
10A. Mikkelsen6