WRC Kenia KP1: Neuville is eerste leider

In Kenia was Thierry Neuville (Hyundai) de snelste in de openingsproef van de derde WRC-manche. Onze landgenoot was in de Super Special van bijna vijf kilometer een tiende sneller dan zijn ploeggenoot Ott Tänak. Na de openingsdag staan de eerste vier rijders binnen de seconde.

Foto: © Hyundai Motorsport

In de openingsproef van de Safari Rally Kenia streden twee rijders tegen elkaar op een kort parcours, wat veel spektakel bood. Lokale rijder Samman Singh Vohra (Skoda) ging meerdere keren met zijn wagen over de kop waardoor de Keniaan niet anders kon dan opgeven. De openingsproef werd dan ook even uitgesteld. Gus Greensmith (Skoda) zette uiteindelijk de snelste tijd bij de WRC2 neer. Onze landgenoot Charles Munster (Hyundai) reed naar een tiende plaats.

De WRC1-wagens kenden geen drama in de openingsproef. Thierry Neuville reed de snelste tijd, gevolgd door Ott Tänak en Kalle Rovanperä (Toyota). Takamoto Katsuta (Toyota) reed naar een vierde tijd. Nog bij onze landgenoten klokte Grégoire Munster (Ford) de achtste tijd, terwijl corijder Fred Miclotte samen met de Griek Jourdan Serderidis (Ford) op een elfde plaats in het algemene klassement staat. Morgen om 06u15 start KP2, uiteraard volgen wij alles van dichtbij op.