24H Series Spa: een zeer aantrekkelijke voorlopige deelnemerslijst

Maar liefst 53 wagens worden tijdens 20 en 21 april in de Belgische Ardennen verwacht voor de 12 Uur van Spa, de tweede wedstrijd op Europese bodem in 2023 voor de 24H Series. Vorig weekend was RedAnt Racing nog het enige Belgische team bij de wedstrijd in het Italiaanse Mugello, maar in Spa zijn ook Haas RT, SpeedLover, Xwift Racing Events, Hamofa Motorsport en HY Racing van de partij.

Haas Racing Team, de equipe van Sandrine Haas en Kris Dedoncker, won in 2023 de Europese titel in de GT3 klasse van de 24H Series en keert na een afwezigheid in Mugello in Spa terug met zijn Audi R8 LMS GT3 Evo II. In totaal staan zestien GT3-wagens op de lijst, waaronder ook Saintéloc Junior Team dat vorig jaar in Spa won.

992 is met 21 bolides de categorie met het meeste aantal wagens. Naast beide RedAnt Porsche 911 GT3 Cup (type 992) maakt ook SpeedLover zijn opwachting. Acht wagens komen uit in GT4 en hiervan rijden er twee met een Belgische vlag. Xwift Racing Events zet zijn Toyota GR Supra GT4 Evo in en Hamofa Motorsport zien we met de BMW M4 GT4. TCE is met drie auto’s het dunst bevolkt, maar ook hier zien we met de Porsche Cayman GTS van HY Racing een Belgische inbreng.

De activiteiten beginnen op woensdag met een Creventic Track Day. Op donderdagavond is er de parade en op vrijdag de trainingen gevolgd door de kwalificaties. Zaterdagmiddag start om 12u50 het eerste wedstrijddeel van vijf uur en zondag wordt vanaf 10u50 het resterende deel van zeven uur afgewerkt.