In een notendop: Belgen in GT in 2024

  • Scherer Sport PHX – Het voormalige Phoenix gaat met stevige namen naar de 24 Uur van de Nürburgring. Christopher Haase, Ricardo Feller, Dennis Marschall, Christopher Mies, Frank Stippler, onze landgenoot Frédéric Vervisch en Markus Winkelhock bemannen twee Audi R8 LMS. De verdeling van de rijders is nog niet bekend. Ook tijdens de kwalificatiewedstrijden op 13 en 14 april zien we beide wagens aan het werk. 
  • Lamborghini – Nigel Bailly kent zijn programma. Hij neemt deel aan de Lamborghini Super Trofeo in een wagen van ArtLine Racing en hij zal alleen rijden. (Foto: © Nigel Bailly)
  • Lémeret – Stéphane Lémeret is weer ‘Bronze’ driver en hij heeft een mooi programma, met het volledige seizoen in de Franse GT4, dat dit weekend in Nogaro start. Hij doet het in een CMR Alpine EVO2 met de Fransman Stéphane Auriacombe. Daarnaast zien we hem in de Lamborghini Super Trofeo met Rodrigue Gillion bij CMR. “Al mis ik wil de race in Spa tijdens het FIA WEC door een clash met de Franse GT4”, aldus Lémeret. Tot slot zien we hem heel waarschijnlijk ook tijdens de Europese GT2-wedstrijden in Misano en Spa, maar dan met een Mercedes AMG GT2.