In een notendop: FIA F2, FIA F3 en IndyCar

  • FIA F2 – In Australië heeft Isack Hadjar (Campos Racing) de F2-hoofdrace gewonnen. De Fransman verloor gisteren nog zijn overwinning van de sprintrace, maar trok vandaag wel aan het langste eind. Paul Aron (Hitech Pulse-Eight) werd tweede, Zane Maloney (Rodin Motorsport) vervolledigde de topdrie. Onze landgenoot Amaury Cordeel (Hitech Pulse-Eight) eindigde op een twaalfde plaats, waardoor hij in de WK-stand op een zestiende plek blijft. Zane Maloney staat in het WK-klassement aan de leiding.
  • FIA F3 – In de Formule 3 heeft Dino Beganovic (Prema Racing) zijn eerste overwinning van het seizoen veroverd. De Zweed reed foutloos naar de zege en eindigde voor Trident-rijder Leonardo Fornaroli en Gabriele Mini (Prema Racing). In de WK-stand deelt Fornaroli samen met Luke Browning de leiding.
  • IndyCar – De Indycar-rijders werken dit weekend de Thermal Club One Million Dollar Challenge in California af. Na de kwalificaties mogen de Zweed Felix Rosenqvist en IndyCar-kampioen Alex Palou elk op de polepositie voor de twee heats starten. De top zes van beide heat races mag door naar de hoofdrace die vanavond op de planning staat.
  • Tekst: Gilles Debeer – Foto: F3