F1 Australië: reacties na de kwalificatie

Na de polepositie van Max Verstappen (Red Bull Racing) hebben de verschillende teams heel wat te vertellen.  Morgen worden pas de punten gescoord, maar de kwalificatie heeft al veel te weeg gebracht.

Tekst: Gilles Debeer – Foto: Mercedes

Red Bull Racing

Max Verstappen: “Het was een moeilijk weekend, maar we hebben toch de polepositie kunnen veroveren. Ik heb mezelf verbaasd met mijn laatste ronde in Q3. Morgen moeten we alert blijven want in Melbourne is het altijd een moeilijke race.

Sergio Perez: “Ik heb niet het maximale uit mijn ronde kunnen halen. Volgens mij was de tweede plaats mogelijk, maar mijn laatste run was niet goed. We zullen goed op de banden moet letten, want die verschillen met vorige jaren.”

Mercedes

George Russell: “Het was niet het resultaat waarop we hoopten. Alles lag dicht bij elkaar en enkele tienden kostte je veel plaatsen. We weten waar we moeten verbeteren, dus daar zullen we werk aan maken. Het is pas morgen waar we punten kunnen scoren.

Lewis Hamilton: “In de derde vrije training voelde de wagen goed aan, maar tijdens de kwalificatie had ik dat gevoel niet meer. We moeten nog veel verbeteren, maar daar zijn we ook mee bezig. Alle focus ligt nu op morgen.

Williams

Alex Albon: “Niemand wil op deze manier rijden, want ik moet het bewijzen na mijn fout in de kwalificatie dat ik punten kan scoren. Met Logan gingen we ook ver komen, dat weet ik zeker. Het is moeilijk, maar ik moet focussen op ons doel. Volgens mij staan we op een mooie plaats voor de race, nu nog punten veroveren.”

McLaren

Lando Norris: “Ik ben zeer tevreden met mijn derde plaats. Ik had een zeer goede run en kon niet meer uit de wagen halen. We hebben een mooie uitgangspositie voor morgen, dus ik ben tevreden.”

RB Visa Cash App:

Yuki Tsunoda: “Vandaag ging goed, maar morgen wordt het voor ons moeilijker. We moeten een sterke race neerzetten als we punten willen scoren. Het is een circuit waar veel kan gebeuren, dus daar moeten we rekening mee houden.”

Haas

Nico Hulkenberg: “Ik werd tijdens mijn eerste run door Sergio Perez opgehouden, wat frustrerend was. Ik had op meer gehoopt, maar de race van morgen kan veel veranderen. Alles in het middenveld ligt dicht bij elkaar.”

Kevin Magnussen: “Ik eindig waar ik moet eindigen. We starten niet al te ver van de toptien, dus zijn er voor de race veel mogelijkheden. Het is afwachten wat onze racepace zal worden, maar we hopen in de punten te eindigen.”