WRC: stopt Thierry Neuville eind dit jaar?

Dit zou wel eens mijn laatste seizoen in WRC kunnen zijn“, vertelde Thierry Neuville afgelopen week in het Franse magazine Auto-Hebdo. De Belgische leider in de tussenstand van het WK Rally, liet tevens zijn ongenoegen blijken over de onzekerheid van de reglementen voor de toekomst en het werk van de FIA.

Foto: © Hyundai

Het interview met de Hyundai-rijder doet alvast de wenkbrauwen fronsen. Waar Neuville enkele maanden geleden het nog over een contractverlenging bij Hyundai had, klinkt het nu heel anders: “Dit zou wel eens mijn laatste seizoen in WRC kunnen zijn, dus ga ik er nog één keer alles aan doen om te trachten de wereldtitel te behalen”, klinkt het uit de mond van de meervoudige nummer twee van het WK.

De reden voor die koerswijziging haalt Neuville niet letterlijk aan, maar het ontbreken van een duidelijk reglement voor de nabije toekomst en dus de onzekerheid over de toekomst van Hyundai in de rallysport, zou wel eens aan de basis van de uitspraak kunnen liggen.

Neuville is duidelijk verbolgen over het feit dat de hybride technologie uit het WRC verdwijnt, al was hij er zelf vooraf geen fan van… “De huidige wagens zijn spectaculair en indrukwekkend, voor zowel de fans als voor ons, ze laten de mensen dromen… De aankondiging (over het verdwijnen van de hybride technologie) was choquerend voor me en de FIA lijkt bovendien niet te weten welke richting ze uit willen. Dit gaat in tegen alles wat de drie aanwezige constructeurs wilden.Het is om gek van te worden!” Neuville geeft in het interview ook aan dat niemand – buiten hijzelf – zijn mening durft te uiten tegen de FIA…

Wordt zonder twijfel vervolgd…