VAS Moorslede: reactie van Melissa Debackere na haar overwinning

Melissa Debackere en copiloot Nick Degryse wonnen op een dominante wijze de Rally van Moorslede. Het duo maakte doorheen de wedstrijd de juiste bandenkeuzes waardoor de overwinning snel binnen was. Een sputterende motor op het einde van de rally zorgde nog even voor schrik.

Tekst: Gilles Debeer/Foto: Lorenz Deschuyttere

“De rally verliep zeer goed voor ons”, vertelt Debackere. “We maakten voor de eerste lus de juiste bandenkeuze waardoor we meteen een grote voorsprong op Vincent Verschueren en Kurt Boone veroverden. We probeerden de wedstrijd te controleren en met ons verstand te rijden, maar de motor dacht er op het einde anders over.”

Op de laatste twee proeven verloor Debackere enkele seconden door de haperende motor, toch kon ze de overwinning binnenhalen. “De motor begon net zoals in het verleden opnieuw te sputteren. We verloren veel tijd op de laatste lus, maar we mogen blij zijn dat we aan de finish staan”, aldus Debackere.

Door de regenachtige omstandigheden voor de rally besloot Debackere om met de regenbanden te starten. Achteraf bleek dat de juiste keuze te zijn, want concurrenten Verschueren en Boone verloren veel tijd op de droge banden. “Voor een keer heb ik geluisterd naar Buienradar”, lacht Debackere. “We hadden voor de openingsproef besloten dat we met de regenbanden zouden starten, maar toen we op de verbindingsrit reden was het nog steeds droog. Slechts vijf minuten voor onze start begon het te regenen.”

Na de overwinning in Moorslede is het afwachten welke wedstrijden Debackere dit seizoen nog zal rijden. Zelf wil ze nog niet veel prijsgeven. “Ik mag niet veel verklappen van de sponsor, want binnen enkele weken maak ik mijn volledige programma bekend. Wel kan ik zeggen dat de volgende rally op Franse bodem is”, besluit Debackere.