VAS Moorslede: Melissa Debackere wint voor het derde jaar op rij

Melissa Debackere (Skoda) wint voor het derde jaar op rij de Rally van Moorslede. De Skoda-rijdster reed dominant van start tot finish aan de leiding. Vincent Verschueren (Citroën) en Kurt Boone (Ford) mochten mee op het podium.

Tekst: Gilles Debeer / Foto: Gilles Verschuere

Door de wisselende weersomstandigheden was het voor de rijders de taak om de juiste bandenkeuzes te maken. Melissa Debackere koos voor de regenbanden tijdens de twee openingsproeven, met succes. Ze kon meteen een kloof van bijna twintig seconden veroveren op Kurt Boone, die met de droge banden startte. Die voorsprong breidde ze verder in de wedstrijd uit, wat leidde tot de overwinning.

Kurt Boone en Vincent Verschueren streden voor de tweede plaats. Tot de voorlaatste proef had Boone een halve tiende voorsprong op Verschueren, maar de Citroën-rijder kon op de laatste klassementsproeven toch de tweede plaats grijpen. Kurt Boone moest met een derde plaats tevreden zijn.

Bij de Historics was opnieuw Paul Lietaer (Opel) de snelste. Nick Torré (Ford) en Patrick Mylleville (Porsche) vervolledigden het podium. De tweede wedstrijd van het VAS-kampioenschap is de Rally van de Monteberg op 5 mei.