IMSA Sebring 12 H9: Porsche aan kop, Whelen Cadillac uitgeteld na ongeval

Op drie uur van het einde reed het veld opnieuw achter de safety car na een accident van de Gradient Acura uit de GTD-klasse. Na de pitstops tijdens deze neutralisatie voerde de Porsche Penske 963 van Tandy-Jaminet-Makowiecki het klassment aan voor de #10 WTR with Andretti Acura en de Proton Porsche van onder meer Alessio Picariello. Anderhalf uur voordien viel de Whelen Cadillac van Derani-Aikten-Blomqvist uit na een zware klapper. In GTD reden Jan Heylen en zijn teamgenoten Adam Adelson en Elliott Skeer met de Wright Motorsports Porsche al enkele uren in de top-3.

(Foto: © Porsche Motorsport – Rahal Letterman Lanigan Racing)

Op 4 uur en 30 minuten van het einde maakte leider Pipo Derani contact met een Ferrari 296 GT3. De Cadillac ging spectaculair van de baan en eindigde ondersteboven op de bandenstapels. De Braziliaan kon, na hulp van het reddingsteam, gelukkig zelf wegwandelen. Na de pitstops tijdens de daaropvolgende neutralisatie voerden beide RLL BMW het veld aan met Maxime Martin op kop. De Brusselaar deed het prima. Hij kon lang de druk van de #10 WTR with Andretti Acura weerstaan, maar Ricky Taylor wist uiteindelijk toch de leiding te nemen.

Het negende wedstrijduur sloot af met een ongeval van Katherine Legge. In de bocht voor start en finish ging ze met haar Gradient Acura NSX van de baan na een contact met de #6 Porsche 963. Er kwam al een tijd rook uit de #10 Acura ARX-06 die desondanks aan de leiding reed. Tijdens deze neutralisatie maakte het team van WTR with Andretti gebruik om de motor nader te onderzoeken. De wagen verloor daardoor een ronde. Bij deze reeks pitstops loste Nick Yelloly Maxime Martin af aan boord van de #25 BMW en waren ze vijfde.

In GTD gaven de Iron Dames op als gevolg van aanhoudende mechanische problemen na een contact eerder in de race.