IMSA Sebring 12 H6: Cadillac voor Acura

Het is in elk van de vier categorieën een heel open strijd op het zware circuit van Sebring. Na zes uur reden de wagens achter de safety car en de Whelen Cadillac van Derani-Aitken-Blomqvist voerde het klassement aan voor de WTR with Andretti Acura van Taylor-Albuquerque-Hartley. Maxime Martin was de best geplaatste Belg op de zesde plaats. Jan Heylen was na een moeilijk wedstrijdbegin opgerukt naar de tweede positie in GTD.

(Foto: © Cadillac – Wright Motorsports)

Doordat PJ Hyett was met zijn AO Oreca 07 van de baan in de bandenmuur was gegaan was er halfweg de wedstrijd een Full Course Yellow. Vooraan liepen de GTP-wagens als een klok, ook de in het IMSA-kampioenschap debuterende Lamborghini SC63 van Cairoli-Caldarelli-Grosjean, die negende was achter de Proton Porsche 963 waarin Julien Andlauer net Alessio Picariello had afgelost. In LMP2 leidde Inter Europol by PR1 met het trio Smiechowski-Boulle-Dillmann.

Heylen tweede in GTD

Jan Heylen was met zijn Wright Motorsports Porsche tweede in GTD achter de Winward Mercedes en het team zorgde zo voor een knappe comeback. De Porsche had bij de start schade opgelopen en verloor door de reparaties een ronde. Ze konden deze via een Full Course Yellow goedmaken, maar verloren opnieuw een ronde na een penalty voor het negeren van het rode licht bij het verlaten van de pitlane. Ook deze ronde maakten ze goed. In GTD Pro voerde Kyle Kirkwood met zijn Vasser Sullivan Lexus het veld aan voor Laurin Heinrich (AO Racing – Porsche) en Mirko Bortolotti (Iron Lynx – Lamborghini). De Multimatic Ford Mustang van Vervisch-Hand-Müller was negende.

De Iron Dames mogen hun ambities voor een goede klassering opbergen. De in GTD ingeschreven roze Lamborghini verdween meermaals in de paddock voor herstellingen en telde na zes uur 34 ronden achterstand.