IMSA Sebring 12 H3: Cadillac leidt openingsfase

Na drie uur racen in de 72ste editie van de 12 Uur van Sebring, leidde Maxime Martin met zijn RLL BMW Hybrid V8. De race was op dat moment echter geneutraliseerd en Martin maakte niet gelijk met de andere GTP-bolides zijn pitstop. Iets later kwam hij wel binnen. Tot dan gaven beide Cadillac V-Series.R de toon aan. De Proton Porsche 963 van het trio Picariello-Bruni-Andlauer was zevende. In GTD Pro was de koppositie, voorafgaand aan deze Full Course Yellow, voor de #64 Multimatic Ford Mustang GT3 van het trio Mies-Rockenfeller-Tincknell.

(Foto: © Chip Ganassi Racing)

Net voor het afronden van het eerste kwart van de wedstrijd volgde een neutralisatie omdat Lilou Wadoux met haar Oreca 07 was stilgevallen. Van deze neutralisatie maakten de teams gebruik om een pitstop af te werken. Alle elf GTP-bolides kenden tot dan geen noemenswaardige problemen en ze zaten voor de caution binnen de twintig seconden van elkaar.

Ook in GTD Pro zat het veld voor de safety car nog dicht bij elkaar met Frédéric Vervisch, die tiende was, op minder dan twintig seconden van zijn teamgenoot en toenmalig leider Christopher Mies. De Winward Racing Mercedes ging aan kop in GTD en in deze klasse waren Iron Dames Sarah Bovy, Michelle Gatting en Rahel Frey na pech tijdens de kwalificatie opgeklommen naar de vierde plaats. Jan Heylen nam tijdens deze neutralisatie het stuur van de Wright Motorsports Porsche en zij waren veertiende.

Op de website van IMSA kan u de race via livestream en livetiming volgen.