Formula E Brazilië: Jaguar en Neom Mclaren snelste in de vrije trainingen

Nieuw- Zeelander Mitch Evans (Jaguar TSC Racing) was de snelste in de eerste vrije training op het Braziliaanse stratencircuit. Evans’ teamgenoot en huidig leider in het klassement, Nick Cassidy werd tweede. Mahindra Racing rijder Eduardo Mortara nam de derde plaats in.

(tekst : Peggy Taeymans / foto: twitter Formula E)

Regerend kampioen Jake Dennis (Andretti Formula E) plaatse zich op de dertiende plaats

Landgenoot Stoffel Vandoorne (DS Penske) eindigde als voorlaatste.

In de tweede vrije training ging de snelste tijd naar Sam Bird  (Neom McLaren). Stoffel Vandoorne (DS Penske) was tweede snelste. Oliver Rowland (Nissan Formule E) werd derde.

Edo Mortara  (Mahindra Racing) viel in de slotminuten stil op het circuit en veroorzaakte zo een rode vlag. Kampioen Jake Dennis (Andretti Formula E) zette de vierde snelste tijd neer. Klassementsleider Nick Cassidy (Jaguar TS Racing) twaalfde.

Een gemotiveerde Stoffel Vandoorne bij aanvang van de vrije trainingen:

“Ik ben blij om terug te zijn in Sao Paulo en weer te racen in deze iconische stad. Met het team hebben we heel hard gewerkt tussen Diriyah en Brazilië. Ik heb veel tijd in de simulator doorgebracht om de juiste strategie te vinden met mijn nieuwe race-ingenieur. Vorig jaar begon ik op pole en het voelt alsof ik hier nog onafgemaakte zaken heb. Ik ben vastbesloten om deze zaterdag een sterke race af te leveren.”

De kwalificatie is vanaf 13u40 te volgen via Eurosport.com en RTBF Auvio.