F1 Saoedi-Arabië: Verstappen freewheelt naar zege

Er was in Saoedi-Arabië nog maar eens geen kruid gewassen tegen Red Bull en de zege ging met sprekend gemak naar Max Verstappen, meteen goed voor zijn honderdste podium. De Nederlander haalde het voor zijn teamgenoot Sergio Perez en Ferrari-rijder Charles Leclerc, maar de verschillen waren hallucinant. Verder was er weinig strijd en gebeurden alle inhaalmanoeuvres onder DRS…

Tekst: Gilles Debeer – Foto: Red Bull

De Red Bull-dominantie werd in de tweede Grote Prijs van het seizoen gewoon verdergezet. Max Verstappen behaalde in Saoedi-Arabië de overwinning voor zijn ploeggenoot Sergio Perez. Beide rijders verstevigen hiermee hun eerste en tweede plaats in het WK-klassement. Charles Leclerc (Ferrari) reed naar een derde plaats, het maximaal haalbare voor de Monegask.

Voor de rijder van de dag hebben de F1-volgers niet lang getwijfeld. Debutant Oliver Bearman reed naar een zevende plaats, een fantastisch resultaat voor de achttienjarige Brit. Bearman reed een foutloze race, waarmee hij zijn team zes punten schonk. De wedstrijd werd met een harde crash van Lance Stroll (Aston Martin) even opgeschrikt, maar verder misteb het schouwspel zout en peper. Alleen achteraan zagen we een leuke strijd tussen Magnussen (Haas), Tsunoda (Visa Cash App RB) en de Williams-rijders. Magnussen probeerde zijn achterliggers op te houden om zijn ploeggenoot Hulkenberg een handje te helpen, met succes. Hulkenberg reed naar een tiende plaats en gaf zijn team het eerste WK-punt van het seizoen.

De volgende afspraak is op 24 maart in Australië. Hieronder vindt u de toptien van de race:

Max VerstappenRed Bull Racing 
Sergio PerezRed Bull Racing+13.6
Charles LeclercFerrari+18.6
Oscar PiastriMcLaren+32.0
Fernando AlonsoAston Martin+35.7
George RussellMercedes+39.9
Oliver BearmanFerrari+42.6
Lando NorrisMcLaren+45.7
Lewis HamiltonMercedes+47.3
Nico HulkenbergHaas+1:16