F4 Winter Series – Interview met Thomas Strauven: “Ik voelde een kans om te winnen”

De vijftienjarige Thomas Strauven won afgelopen weekend de tweede race van de derde manche van de Formule 4 Winter Series in Aragon. Voor Strauven, die een rookie is in de F4, was het zijn eerste autosportoverwinning ooit. In een interview blikt de jonge Belg met trots op de wedstrijd terug en hoopt hij op een goede slotmanche komend weekend.

Tekst: Gilles Debeer / Foto’s: comm Thomas Strauven

Proficiat met je overwinning! Je rijdt je eerste jaar in de Formule 4 Winter Series en pakt meteen een zege, dat moet een goed gevoel zijn?

“Ja, het was fantastisch. Het was een emotionele overwinning toen ik over de meet reed. Het is mijn eerste jaar in de F4 en ik kan meteen winnen. Ik ben dit jaar de eerste rookie met een zege en daar ben ik trots op. Winnen geeft voor mij nog altijd een speciaal gevoel.”

Had je het verwacht?

“Niet meteen, want ik had een moeilijke seizoenstart. De prestaties in Jerez en Valencia waren niet goed, maar dit weekend voelde ik me veel beter op de baan. De trainingssessies verliepen vlot en ik voelde een kans om te winnen.”

Hoe verliep de race?

“Ik startte als zesde, wat een goede uitgangspositie is. Bij de start kon ik meteen een rijder inhalen, wat me een goed gevoel gaf. Na enkele safetycars doorheen de race schoof ik naar plaats drie op. Bij de laatste herstart ben ik begonnen met pushen. De twee rijders voor me waren aan het strijden, waardoor ik met een knappe inhaalactie kon profiteren.”

Is dit de mooiste overwinning uit je carrière?

Honderd procent! Ik heb al enkele overwinningen in de karting, maar dit overtreft alles. Ik hoop alleszins niet dat het mijn laatste is.”

Komend weekend start de laatste manche van de F4 Winter Series. Waar hoop je nog op?

“Ik sta momenteel tiende in het klassement en die positie wil ik bewaren. Er zijn nog drie races, dus kan er veel gebeuren. Stiekem hoop ik om in Barcelona weer voor de overwinning mee te strijden.”