F1: twee  topfuncties vertrekken bij Alpine

Alpine F1 voert na de eerste race van het seizoen binnen het technisch team veranderingen door. Het Franse team kwam er in de Grote Prijs van Bahrein niet aan te pas, met als hoofdreden de trage bolide. Twee leden van het technische team vertrekken dan ook.

Tekst: Gilles Debeer

Na de tegenvallende resultaten vorig jaar en de mindere start van het nieuwe seizoen hebben technisch directeur Matt Harman en aerodynamica-verantwoordelijke Dirk de Beer hun ontslag bij Alpine F1 ingediend. Beide leden voelen zich verantwoordelijk voor de slechte resultaten van het team. Door het vertrek van de twee topleden heeft het Franse team de structuur van de technische afdeling omgegooid. Joe Brunell krijgt de nieuwe verantwoordelijkheid op vlak van engineering. Ook David Wheater (Aerodynamica) en Ciaron Pilbeam (Performance) krijgen een nieuwe functie binnen het team.

Het wordt afwachten wanneer we verbeteringen aan de wagen zullen zien. In Bahrein eindigden rijders Esteban Ocon en Pierre Gasly op plaats zeventien en achttien.