Rally: enkele interessante afspraken de komende weekends

De komende weken vinden er enkele interessante rally’s plaats in eigen land en over de grens. Zo is er de Rally van Hannuit op  9 en 10 maart voorafgegaan door een test/shakedown op vrijdag 8 maart en een week later opent het Franse kampioenschap met Le Touquet.

Tekst: Koen Nuyts

In Hannuit zijn er op zondag vier klassementsproeven die driemaal verreden moeten worden. Op de test/shake garandeert de Haspengouwse Motor Club dezelfde garanties op het gebied van veiligheid, verzekeringsdekking, reddingsdienst en omkadering als tijdens de wedstrijd zelf. De shakedown zal vrijdagnamiddag plaatsvinden. Op de deelnemerslijst, die nog niet volledig is, zien we dat Cedric Hubin met een Skoda Fabia. Hubin mag weerwerk verwachten van onder andere Kris Princen die zijn Porsche al liet warmdraaien tijdens de Haspengouw Rally. Marc Turrion is er met een Mitsubishi. 

Zoals gebruikelijk zal de toegang tot de proeven gratis zijn. De organisatoren moedigen de toeschouwers wel aan om zich betrokken te voelen en hun sport te steunen door het programma te kopen. 

Le Touquet

In Frankrijk maakt men zich dan weer klaar voor de eerste wedstrijd van het Franse asfaltkampioenschap. De inschrijvingen voor de Rallye du Touquet zijn nog niet afgesloten, maar het deelnemersveld oogt alvast indrukwekkend. Ook de Belgische rijders vinden hun weg naar de Opaalkust. Ondermeer Cedric Cherain (Hyundai I20N Rally2), John Wartique (VW Polo R5), Emile Breittmayer (Citroën C3 Rally2), Maxim Decock (Opel Corsa Rally4) en Tom Heindrichs (Opel Corsa Rally4) maken de trip naar de badstad Le Touquet.

Ze zullen het opnemen tegen Franse toppers zoals Yoann Bonato, Leo Rossel, Jean-Baptiste Franceschi, Eric Brunson, Eric Camilli. Ook in het Historic gedeelte vinden we met Paul Lietaer (Opel Ascona 400) en Christophe Merlevede (BMW M3) Belgische deelnemers terug. 

De opener van het Franse kampioenschap staat gepland van 14 tot en met 16 maart. De 70ste Rallye des Ardennes in Dinant – Divisie 2 van het BRC – wordt overigens tijdens hetzelfde weekend, op zaterdag, verreden. Er zullen dus keuzes moeten gemaakt worden. In Moorslede is er datzelfde weekend ook de eerste VAS-rally. Zowel op de wedstrijd in Dinant als die in Moorslede, komen we later terug.