F1 Bahrein: Verstappen verovert eerste pole van het seizoen

Drievoudig wereldkampioen Max Verstappen (Red Bull Racing) pakt de eerste polepositie van het seizoen. De Nederlander was sneller dan Charles Leclerc (Ferrari) en George Russell (Mercedes). Het beeld van vorig jaar wordt zo verdergezet, al waren de verschillen miniem.

foto: Twitter Red Bull Racing / tekst: Gilles Debeer

Geen verrassingen in Q1 op het Bahrein International Circuit. Alle topteams plaatsten zich vlot voor de tweede sessie. Naar het beeld van de vrije trainingen gingen Alpine en Sauber met beide wagens niet mee naar Q2. De vier rijders moeten zo zaterdag achteraan beginnen, een grote domper voor zowel het Franse als Zwitserse team. De vijfde uitschakeling in Q1 was voor de Williams van Logan Sargeant.

In Q2 werd het tempo duidelijk opgeschroefd. Voor de Haas van Kevin Magnussen was het een kansloze zaak, maar ploeggenoot Nico Hulkenberg verraste iedereen met een zesde plaats. Daarnaast namen we van de Racing Bulls afscheid, want Yuki Tsunoda en Daniel Ricciardo bereikten Q3 niet. Tot slot vertrekken Stroll (Aston Martin) en Albon (Williams) morgen respectievelijk op plaats twaalf en plaats dertien.

Met tien wagens streden ze verder in Q3. Verstappen zette snel de sessie naar zijn hand, al was het verschil niet zeer groot. Uiteindelijk hield de Nederlander twee tienden over op Charles Leclerc. Russell nam de derde stek voor zijn rekening. Morgen mag Verstappen zijn polepositie proberen te verzilveren in de race, die om 16u plaatsvindt. 

Hieronder vindt u de toptien van de kwalificatie:

Max VerstappenRed Bull Racing1:29.179
Charles LeclercFerrari+0.228
George RussellMercedes+0.306
Carlos SainzFerrari+0.328
Sergio PerezRed Bull Racing+0.358
Fernando AlonsoAston Martin+0.363
Lando NorrisMcLaren+0.435
Oscar PiastriMcLaren+0.504
Lewis HamiltonMercedes+0.531
Nico HulkenbergHaas+1.323