FIA WEC Qatar: Cadillac bovenaan laatste vrije sessie

De derde en laatste vrije sessie van de opener van het FIA WEC in Qatar ging naar het Cadillac-trio Bamber-Lynn-Bourdais, waarmee de LMDh-wagens alle sessies van zowel de testdagen als de vrije trainingen bovenaan beëindigd hebben.

Foto: © Shameem Fahath

Cadillac Racing bleef in Qatar, waar het overigens relatief fris is, de #5 Porsche 963 van Christensen-Makowiecki-Campbell voor, terwijl Laurens Vanthoor (#6 Porsche) en Stoffel Vandoorne (#94 Peugeot) als vierde en vijfde knap in de top 5 postvatten. Voor de eerste BMW M Hybrid V8 moeten we naar plaats veertien, met de bolide van onder meer Dries Vanthoor.

In LMGT3 was de beste chrono voor de #27 Aston Martin van James-Mancinelli-Riberas, terwijl de Belgen zesde (Tom van Rompuy, Corvette), negende (Maxime Martin, BMW) en elfde (Sarah Bovy, Lamborghini) eindigden.

Afspraak om 16u00 lokale tijd, 14u00 Belgische tijd, voor de kwalificaties. In 2024 krijgen de klassen Hypercar en LMGT3 elk twee kwalificatiesessies. Beide klassen krijgen een 12 minuten durende kwalificatie, gevolgd door een 10 minuten durende Hyperpole voor de top 10, dan om de polepositie strijden.