FIA WEC Qatar: Laurens Vanthoor bovenaan tweede vrije training

De tweede vrije training van de opener van het FIA WEC in Qatar was opnieuw voor Porsche Penske Motorsport, met ditmaal de #6 Porsche 963 van Vanthoor-Lotterer-Estre vooraan. Ditmaal was het verschil met de nummer twee in het klassement, de #93 Peugeot 9X8 van Vergne -Jensen-Müller wel iets groter, met name zeven tienden van een seconde.

Foto: © Shameem Fahath

De meeste teams begonnen de sessie met een snelle run, zeg maar een kwalificatiesimulatie, met als resultaat vier Porsche 963 in de top zes. Enkel Peugeot en Cadillac konden zich vooraan mengen. Ferrari en Toyota moesten het stellen met de zevende en achtste plaats, op anderhalve seconde van de Porsche vooraan. Stoffel Vandoorne (Peugeot) werd negende, Dries Vanthoor (BMW) moest het met de voorlaatste plaats stellen.

Ferrari was wel goed voor een 1-2 in LMGT3, terwijl de Belgen in de tweede kolom eindigden met Maxime Martin (BMW), als negende, Tom Van Rompuy (Corvette) als elfde en Sarah Bovy (Lamborgini) als vijftiende.

Morgen, vrijdag, volgt een laatste vrije sessie van 11 tot 12 lokale tijd, dus van 9 tot 10 Belgische tijd. De kwalificatie is voor de namiddag.