WRC: geen hybride meer en stevige kostenreductie

De krijtlijnen van de aanpassingen voor de toekomst van het WRC zijn bekend gemaakt. De hybride-technologie die in 2022 zijn intrede deed, zal vanaf 2025 niet meer gebruikt worden. De technologie heeft het de teams de afgelopen drie jaar niet alleen moeilijk gemaakt, maar heeft er ook voor gezorgd dat de kosten in het WRC de pan uit zijn gerezen: een huidige Rally1 kost ongeveer 1 miljoen euro per seizoen. Met het verdwijnen van de hybride technologie vanaf volgend jaar, zullen de kosten naar verwachting meer dan gehalveerd worden, tot 400.000 euro. Naast de wijzigingen voor 2025 stelt de Werkgroep WRC voor 2026 een sterk herzien reglement voor. Op basis van het Rally1-concept zullen de nieuwe auto’s gebruikmaken van een gemeenschappelijke veiligheidscel om meer type auto’s te homologeren. Het vermogen van de auto’s wordt begrensd tot 330 pk en gecontroleerd door een referentiekoppelcurve.Ook zullen de Rally2 deelnemers aan het WRC kunnen rijden met een WRC-kit. Dit alles zal tegen eind juni in definitieve regels gegoten worden.