FIA WEC Qatar: Porsche en Peugeot bovenaan in derde testsessie

De derde sessie van de ‘Prologue’ van het FIA WEC in Qatar was een kolfje naar de hand van Porsche, met een snelste tijd voor de #5 Porsche Penske Motorsport Porsche 963 van Campbell-Makowiecki-Christensen. Het was de Fransman die de snelste tijd op de tabellen zette, amper drie honderdsten sneller dan de tijd van Stoffel Vandoorne in de #94 Peugeot 9X8. Deze namiddag wordt een vierde en laatste sessie verreden, echter zonder de teams die gisterennamiddag aan de eerste sessie deelnamen, Jota Porsche, Iron Lynx, United Motorsports Corvette, Isotta en TF Sport Corvette.  

Foto: © Porsche

De derde sessie bevestigde de grote lijnen van de tweede sessie gisterenavond met vijf merken binnen dezelfde seconde, met name Porsche, Peugeot, Cadillac, Toyota en Ferrari. BMW, Alpine en Lamborghini volgen iets verder op één à anderhalve seconde. “Uiteraard weet je hiermee nog zeer weinig, want iedereen rijdt met een verschillende insteek”, aldus Rob Leupen, teammanager van Toyota Gazoo Racing, die de absolute waarde van chrono’s relativeerde.

Andreas Roos (BMW M Team WRT): “wij zitten op schema wat betreft onze testen en kijken niet naar de rest. Wij weten welk programma we moeten afwerken en houden ons daaraan.”

Laurens Vanthoor zag zijn Porsche 963 naar de derde plaats rijden, Dries Vanthoor (BMW) werd twaalfde.

In LMGT3 tekend Aston voor de snelste tijd, met Ferrari, Corvette, McLaren en BMW binnen één en dezelfde seconde. De andere merken volgen verderop. De beste ‘Belgische’ wagen was de Corvette van Tom Van Rompuy als zevende.

Deze namiddag wordt er nog gereden tussen 14u00 en 17u00.