In een notendop: rally

  • Phil Nijs – De Zutendaalse ondernemer en rallyrijder Phil Nijs is overleden. Phil werd 77 jaar en kende een rijkgevulde rally carrière. In 1980 begon hij in de Limburgia Rally met een Toyota Trueno. Samen met Marcel Verherstraeten behaalde Nijs in 1986 de Belgische nationaal titel in de klasse A8 met een Nissan Cherry. Na vele rally’s met onder andere Lancia en Mazda sloot hij zijn carrière in 2017 af met Subaru. We bieden familie en vrienden ons medeleven aan en wensen hen veel sterkte.
  • ASAF – Dylan Henrard heeft de B-Short rally de la L’Homme gewonnen. De opener van het ASAF-rallyseizoen werd verreden in Freux (Libramont), waar er zes proeven geprogrammeerd stonden. Het duo Henrard-Vanden Driessche (BMW M3 E46) had vier seconden voorsprong op Loris Nuyts (Skoda Fabia R5) en negen seconden op François Ferette, die een Mitsubishi Lancer Evo 9 bestuurde. De volgende Short rally orde kalender is de B-Short Memorial Balou (17 maart). 
  • Meeke – De Brit Kris Meeke (Hyundai I20N Rally2) mocht zegevieren in de Rali Serras de Fafe. In de opener van het Portugese kampioenschap had hij 1min8 voorsprong op Armindo Aroujo (Skoda Fabia RS Rally2) en 1min39 op de Boliviaan Marco Bulacia (Citroën C3 Rally2).
  • Tekst: Koen Nuyts / Foto: Dylan Henrard