F1: Max Verstappen en Red Bull Racing voor Laureus Awards genomineerd

Drievoudig wereldkampioen Max Verstappen en zijn team Red Bull Racing zijn genomineerd voor de prestigieuze Laureus Awards. De prijs, ook wel de Oscar van de sport genoemd, bekroont de beste sportman en beste sportvrouw van het jaar. Ook het beste team van het jaar krijgt een plaats op de erelijst.

Tekst: Gilles Debeer

De Laureus Awards werden voor het eerst in 1999 uitgereikt. De naam ‘Laureus’ komt uit de Griekse taal en staat symbool voor een overwinning in de atletiek. Toch komen alle sporten in aanmerking om de prijs te winnen, zo ook de autosport. De Formule 1 heeft herhaaldelijk erkenning gekregen voor de uitstekende prestaties die worden geleverd in de sport.

Net als voorbije twee jaren is Verstappen genomineerd voor beste sportman van het jaar. De Nederlander won afgelopen seizoen negentien van de 22 Grote Prijzen en zette een nieuw record neer met tien Grote Prijs-overwinningen op een rij.

In 2022 veroverde de Nederlander al de prijs, maar vorig jaar kaapte voetballer Lionel Messi de award weg. Dit jaar staat de Argentijn opnieuw op het lijstje van mogelijke winnaars, samen met zijn collega-voetballer Erling Haaland, Mondo Duplantis (polstokspringen), Novak Djokovic (tennis) en Noah Lyles (atletiek).

Niet alleen Verstappen, maar ook Red Bull Racing maakt kans op een Award. Het team is genomineerd voor ‘Team van het jaar’. Voor Red Bull Racing zou het de eerste keer zijn dat ze de prijs in ontvangst mogen nemen na een fantastisch jaar. Met Renault, Brawn GP en Mercedes wonnen eerder drie F1-teams de Award.

De prijsuitreiking vindt plaats op 22 april in Madrid.