Rallycross: op het Duivelsbergcircuit werd het seizoen geopend met een testdag

Het Duivelsbergcircuit is na een gedwongen afwezigheid van zowat vier jaar helemaal terug. Het Belgische rallycrossseizoen werd op het circuit in Opgrimbie geopend met een druk bezette testdag. “Eindelijk” was een woord dat niet alleen ondergetekende in de mond nam.

(Foto’s : © J Dingenen en Johnny Loix (Zuhal Demir) )

Het was van maart 2020 geleden dat er nog rallycross-bolides over het Limburgse Duivelsbergcircuit scheurden. Net na de wedstrijden toen volgde het Covid-tijdperk en vervolgens was er de strijd voor een nieuwe vergunning. Die verkreeg het bestuur vorig jaar van Zuhal Demir, voor zeven jaar. Demir was overigens zaterdagochtend ook aanwezig op de testdag van 24 februari en liet zo nogmaals haar steun blijken voor deze tak van de autosport.

Voor de gelegenheid was de toegang helemaal gratis en dat lokte op een frisse maar overwegend droge dag toch heel wat kijklustigen die zowat 100 wagens in actie zagen. Rijders uit opendeur rallycross, regionale (VAS) rallycross en het nationale gebeuren maakten van de gelegenheid gebruik om aan de vooravond van een nieuw seizoen nog eens naar de juiste afstellingen te zoeken na een relatief korte winterstop.

Volgend weekend, het eerste weekend van maart, begint reeds het echte werk. In Mettet staat op het Circuit Jules Tacheny dan de openingswedstrijd voor het Belgische kampioenschap rallycross op het programma terwijl het Duivelsbergcircuit het seizoen opent met een opendeur of folksrace waar alweer meer dan 100 wagens aan de start zullen komen. Maar eerste blikken we met een kleine fotogalerij nog even terug naar de testdag die de terugkeer van het Duivelsbergcircuit betekende.